Stručnjaci otkrivaju: Uložite novac OVDE i nećete pogrešiti

Ulaganje u nekretnine je u Srbiji oduvek bio najbolji i najsigurniji način da se sačuva novac i njegova vrednost, naročito u neizvesnim vremenima. Taj obrazac ponašanja danas je postao neizostavni deo naše kulture kao najpametniji potez koji se može povući u životu.

S druge strane, kupovina stana je i strateška investicija koja protokom vremena vlasniku može doneti profit i postati značajan izvor pasivnog prihoda. To se najbolje vidi na primeru Beograda na vodi, gde je vrednost stana u premium zgradama pored reke u poslednjih šest godina porasla za čak 70 odsto. Računica ide u prilog i vlasnicima stanova u ovom naselju koji ih izdaju.

„Raspon zakupnina u okviru projekta kreće se od 20 evra po m2 do preko 30 evra po m2 u premium zgradama koje, osim prestižne lokacije, odlikuju i izuzetni sadržaji. Već ove brojke jasno pokazuju da je kupovina stana u Beogradu na vodi, posmatrano s aspekta povraćaja uloženih sredstava kroz izdavanje, daleko najisplativija investicija u poređenju sa ostalim, sličnim projektima u drugim delovima grada“, navodi Sanja Mitrović, suvlasnica Brian Lack & Company International, agencije za nekretnine sa tradicijom poslovanja na tržištu Engleske dužom od 40 godina.

Da li ste znali….

…da vrednost kvadrata u Beogradu na vodi raste od 5 do 7 odsto na godišnjem nivou?

…da oni koji kupe stan u Beogradu na vodi stiču mogućnost zarade od oko 20 odsto tokom perioda izgradnje?

…da je stan na desnoj obali Save investicija koja se sama isplaćuje za samo 13 godina?

…da je vrednost stana u premium zgradi (u prvom redu do reke) za 6 godina porasla čak 70 odsto?

Velika mogućnost zarade je ujedno i jedan od glavnih razloga zbog čega vlada ogromna potražnja za ovim stanovima na tržištu nekretnina.

„Iako Belgrade Watefront svake godine na tržište isporučuje veliku količinu kvadrata, stiče se utisak da u ovom projektu konstantno nedostaje ’stan više’ za izdavanje. Ovo je naročito vidljivo u zgradama u prvom redu do Save gde potražnja daleko nadmašuje ponudu. Poređenja radi, kupovina vile sa manjim placem na Dedinju, košta duplo više nego prostrani 4-sobni stan u premijum zgradi Beograda na vodi. Međutim, na mesečnom nivou, obe nekretnine možete da izdate za isti iznos, iako ste u stan uložili dvostruko manje“, navodi Sanja Mitrović.

Ona takođe dodaje da je ulaganje u nekretnine u najmodernijem naselju u zemlji odlična prilika da novac „stavite u pogon“.

Investiciona kupovina stana u Beogradu na vodi za potrebe izdavanja iz sredstava kredita banke sjajna je prilika da novac stavite u pogon i da generišete prihod od izdavanja i to u sasvim komotnom iznosu da pokrijete obaveze prema banci. Uz to, zakupac će, osim zakupnine, plaćati komunalne račune i održavanje. Na kraju krajeva, stan može ostati potomcima vlasnika, a u svakom momentu se prodajom može ostvariti i značajan profit uz vraćanje kredita banci“, ističe ona.

Recepcije sa obezbeđenjem, bazeni, teretane, Residential Club, obezbeđen parking, blizina Galerije, Sava Promenade, hotela St. Regis Belgrade i prostora za odmor i rekreaciju samo su neke od prednosti koje nude premium zgrade i samo neki od razloga zbog čega je Beograd na vodi poslednjih godina logičan izbor kako domaćih, tako i stranih kupaca. Nije retkost da i firme biraju za svoje sedište baš ovaj projekat, jer imaju sve na jednom mestu – parking, inspirativno radno okruženje, rekreaciju za zaposlene.

„Inicijalni prihod od rentiranja prve nekretnine u Beogradu na vodi mnogima je poslužio kao učesće u kreditu za kupovinu sledeće nekretnine za rentiranje i stvaranje novog prihoda. Zahvaljujući odličnim rezultatima u Beograd na vodi, nemali broj ka biznisu orijentisanih klijenata prodao je nekretnine na drugim lokacijama, jer im vrednost imovine nije donosila srazmeran potencijalno ostvariv kapital od izdavanja. Vreme, praksa i iskustva nepokolebljivi su parametri koji pokazuju da ulaganjem u Beograd na vodi možete samo da profitirate, a taj trend će se sasvim sigurno nastaviti i u budućnosti“, zaključuje Sanja Mitrović, koja zajedno sa Jugoslavom Karićem vodi beogradsku kancelariju Brian Lack & Company International već 13 godina.

Kontakt
Povratak na vrh