Tržište jasno pokazuje: Najbolji povrat uloženog novca daju nekretnine u Beogradu na vodi

Kako pametno investirati novac i steći dodatan profit sigurno je jedno od najtežih pitanja koje čovek sebi može danas postaviti. Međutim, odgovor na njega postoji i krije se u samo tri reči – Beograd na vodi. Zastanite za trenutak ovde u svojim razmišljanjima i pogledajte šta imamo da vam kažemo.

Trenutno na tržištu vlada veliko interesovanje za novogradnjom u Beogradu na vodi, koja se nalazi na kratkoj pešačkoj udaljenosti do obale reke i najlepšeg šetališta u ovom delu Evrope – Sava Promenade – ali i nadohvat svih ostalih sadržaja, poput parkova, sportskih terena, muzeja, budućih metro stanica, pijace, prodavnica, Galerije, škola i vrtića, koji život u najmodernijem naselju u Srbiji čine tako neodoljivim.

Igralište za decu u Beogardu na vodi

Osim zbog mogućnosti za vođenje kvalitetnog i ispunjenog života u centru grada, ovi stanovi, poput onih u zgradama duž Savske ulice, postali su popularni na tržištu nekretnina i zbog toga što im je vrednost u protekle četiri godine porasla za čak 42 odsto. Ovo su razlozi zbog kojih mnogi na njih gledaju ne samo kao na odličnu priliku za život i stanovanje, već i kao na investiciju koja donosi značajan profit.

„Trenutno stanje na tržištu jasno pokazuje da najbolji povrat uloženog novca daju nekretnine u Beogradu na vodi, gde vlasnik stana može prihodovati od 5.5 do 7 odsto godišnje od vrednosti nekretnine koju je kupio. Ove brojke čine projekat na desnoj obali Save najisplativijim u smislu investicije“, navodi Miljan Krvavac, stručnjak za nekretnine iz agencije Property Broker.

Miljan Krvavac, stručnjak za nekretnine iz agencije Property Broker

On otkriva još „recepata“ kako da investicijom u nekretnine u Beogradu na vodi ostvarite veliki profit i to bez mnogo poteškoća, već jednostavno – na osnovu zakona tržišta.

„Ulaganja u ovaj projekat rezultirala su time da su naši mnogobrojni klijenti stanove koje su kupovali u zgradama na početku gradnje mogli kasnije, kada je izgradnja završena, da prodaju i po 30 do 50 odsto većoj ceni“, ističe Krvavac na vrlo ilustrativnom primeru kako razvoj i izgradnja Beograda na vodi vremenom utiče na rast vrednosti stanova u njemu.

Trg ispred Muzeja Nikole Tesle pored zgrade BW Vizia

Krvavac kaže da nisu retke ni one situacije u kojima klijenti odjednom, posmatrajući zakone ponude i potražnje na tržištu, donesu suportnu odluku od one prvobitne.

„Imamo primere gde klijenti kupe stan u Beogradu na vodi s namerom da se nastane i žive u njemu, pa onda, gledajući kako se situacija na tržištu zakupa drastično menja nabolje u korist vlasnika, odluče da nastave život u postojećem domu, a stan u najmodernijem naselju u našoj zemlji stave u zakup. Zahvaljujući prihodima od izdavanja tih stanova ubrzo su mogli da kupe nove nekretnine, koje takođe daju u zakup. Kupovinom novih nekretnina i njihovim izdavanjem oni konstantno ovaploćuju svoj novac“, kaže on i dodaje da je primetan trend da se veliki broj stanova izdaje kratkoročno, na nekoliko dana ili nedelja, turistima kojih je sve više na ulicama Beograda.

Zato, ako tražite stan po konkurentnoj ceni u centru grada, blizu velikih i značajnih saobraćajnica, zelenila, sportskih terena, obrazovnih i kulturnih institucija i na svega nekoliko minuta šetnje do obale Save, onda je Beograd na vodi stanica koju ne smete da propustite, bilo da u njemu želite da stanujete ili kao vlasnik rentirate stan.

I još jedna vrlo bitna stvar za kraj: poslovica u svetu nekretnina kaže da je „najbolje vreme za kupovinu stana ili kuće bilo juče“ i stoga ne oklevajte. Stručnjaci poput Krvavca navode da je tržište nekretnina u konstantnom usponu i da sve ukazuje na dalji rast cena, te savetuju da je sada pravo vreme za kupovinu stana u Beogradu na vodi. Samo tako ćete na najbolji način moći da ostvarite sigurnu i stabilnu investiciju u Srbiji i da svom novcu sačuvate vrednost.

Kontakt
Povratak na vrh