Da li znate gde se nalazi Briselska ulica u Beogradu?

Od momenta uspostavljanja diplomatskih odnosa između ondašnje Kraljevine Srbije i Kraljevine Belgije 1886. godine, pa sve do danas, istorijski tokovi su često sudbonosnim nitima povezivali Beograd i Brisel. Ipak, u odnosima između dveju evropskih prestonica donedavno je postojala svojevrsna neravnoteža koja je tek sa izgradnjom Beograda na vodi konačno, posle toliko godina, ispravljena.

Briselska ulica u Beogradu-min

Rue de Belgrade ili Beogradska ulica već dugo je jedna od saobraćajnica u Briselu, koji je tek krajem 2020. godine, zahvaljujući Belgrade Waterfront-u, dobio svoju ulicu u sklopu ovog višestruko nagrađivanog projekta na desnoj obali Save.

Briselska ulica prostire se od Bulevara Vudroa Vilsona do Sava Promenade i nalazi se između Ulice Kraljice Drage Obrenović i Ulice vožda Đorđa Stratimirovića. Njeni polukružni krajevi ukrašeni su žardinjerama sa sezonskim cvećem koje se menja više puta godišnje, a vozilom joj se u oba pravca može pristupiti isključivo iz Hercegovačke ulice, koju preseca.

Dečije igralište u Beogradu na vodi

Zahvaljujući zelenilu duž razdelnog ostrva, kao i između trotoara i zgrada, ulica ima poseban estetski pečat i nije bez razloga jedna od najlepših u savskom priobalju. Breze prave prijatan hlad pored zgrade BW Vista, a rastinje različitih visina formira ljupku baštu ispred BW Terraces. U njenom okrilju našlo se i dečije igralište, specifično po tome što su sprave za najmlađe napravljene od pravog drveta.

 

Raj za hedoniste

 

Stanarima obližnjih zgrada u Briselskoj su na dohvat ruke apoteka, osiguravajuća kuća, agencija za nekretnine, hemijsko čišćenje, menjačnica, Lilly sa velikim izborom proizvoda, ali i saloni gde mogu da se prepuste brizi o sopstvenoj lepoti. Studio Extension je renomirani salon u kojem dame mogu da dobiju najbolji tretman za kosu, a otmeni Elegance Beauty Spa se kvalitetom usluge svrstava među najbolje kozmetičke izbore u gradu.

Vinoteka Decanter Shop&Bar u Beogradu na vodi

Ova ulica poznata je takođe i kao pravi mali raj za hedoniste. U njoj se nalazi Tabaclera, ekskluzivna prodavnica ručno pravljenih cigara i opreme za čuvanje i pripremu cigara, kao i Decanter shop&bar, prva vinoteka u Beogradu na vodi, sa neverovatnim asortimanom vina iz čitavog sveta. Maison Signature će vas očarati originalno dizajniranim komadima nameštaja i kućne dekoracije. Luksuz, inovacije, zanatsko umeće i bezvremenu lepotu pronaći ćete i u Jalizé Concept Store, koja se nalazi na kraju Briselske ulice u blizini Bulevara Vudroa Vilsona.

Buddha-bar restoran na Sava Promenadi

Međutim, to nije sve. Kako se približavate Sava Promenadi, tako se pred vama otkriva apsolutno očaravajući svet gastronomske egzotike, čiji su najprominentniji predstavnici dva renomirana restorana.

Prvi Buddha-Bar restoran na Balkanu, smešten na uglu Briselske ulice i Sava Promenade, osvojio je srca gurmana u Beogradu miksom ukusa istočne i zapadne civilizacije i postavio visoke standarde kada je u pitanju kompletno restoransko iskustvo. Originalnim i jedinstvenim dizajnom, koji prenosi atmosferu dalekih krajeva Azije, bogatom ponudom hrane i pića, velikim brojem mesta kako u unutrašnjosti restorana, tako i u zelenilom omeđenoj bašti u neposrednoj blizini reke, Buddha-Bar postao je sinonim za vrhunski gastronomski užitak.

Jamie’s Italian u Beogradu na vodi

Tik do njega nalazi se Jamie’s Italian, prvi restoran jednog od najpopularnijih kuvara današnjice Džejmija Olivera u srpskoj prestonici, koji servira visokokvalitetnu italijansku hranu sa dodirom magije čuvenog britanskog šefa.

Sava Promenada sa ekskluzivnim restoranima.

I za kraj, pređite preko Sava Promenade i izađite na terasu iznad reke. Naša preporuka je da planirate da se to dogodi u sumrak, kada zalazeće sunce krene da pravi čaroliju nad Savom.

Kontakt
Povratak na vrh